Furaje de pui de cea mai bună calitate

Furaje de pui de calitate superioară

 

Creșterea puilor de curte ajunge din ce în ce mai populară și este ușor de sesizat de ce, doar atunci când mănânci primul ou de casă. De asemenea, creșterea puilor de curte este și o responsabilitate imensă, ce necesită destul de multă educație. Și aici fac referire, în special la faptul că trebuie să știi cu ce să-ți hrănești puii, deoarece primirea nutrienților corecți pentru fiecare etapă a vieții lor este esențială pentru sănătatea și creșterea lor generală. Luarea unei decizii cu privire la cea mai bună hrană pentru pui poate fi copleșitoare, având atât de multe opțiuni disponibile.

Furajele pentru pui se găsesc într-o varietate de categorii, însă tu trebuie să ții cont de anumite considerente importante atunci când faci cumpărături pentru a alege ce li se potrivește găinilor din gospodăria ta.

 

Scurt cuprins:

  1. Ce trebuie luat în considerare atunci când alegi cel mai bun furaj pentru pui
  2. Concluzie privind hrana dedicată puilor

 

1. Ce trebuie luat în considerare atunci când alegi cel mai bun furaj pentru pui

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegi cel mai bun furaj pentru pui

Când pornești la cumpărături pentru puii din curtea ta ține cont de: 

▪ tipul de hrană – vitaminele și mineralele din furajele de pui sunt o piesă esențială, însă, un alt factor cheie ce trebuie luat în considerare, este forma furajului. Și aici facem referire la trei tipuri de furaje, fiecare având o formă diferită: sfărâmă, pelete și zgârieturi. De asemenea, fiecare categorie de hrană pentru pui are un scop unic.

Crumble este furajul pentru pui cel mai popular, iar forma sa este similară cu fărâmițele de pâine sau de cereale. Această categorie de hrană este foarte potrivită puilor mici, deoarece le este mai ușor să mănânce. 

Peletele este hrana preferată a găinilor adulte care pot rupe și digera peletele mai rigide și de dimensiuni mai mari.

Scratch nu este un aliment uniform, fiind și cel mai unic tip de furaj pentru pui, deoarece include fărâmițare, pelete, cereale integrale, porumb, semințe, dar și alte ingrediente la care găinile se pot zgâria. Zgârieturile sunt de obicei organice și pot fi fermentate pentru a adăuga probiotice suplimentare, fiind importante pentru sănătatea generală a păsărilor.

▪ vârsta găinilor – te ajută să determini ce hrană este potrivită pentru dezvoltarea lor. Puii sănătoși și bine hrăniți echivalează cu mai multe ouă. 

▪ scopul găinilor – este un alt considerent ce trebuie luat în seamă pentru creșterea puilor. Dacă dorești să crești găini pentru ouă, va trebui să iei o hrană de înaltă calitate. Dacă crești găini pentru carne, va trebui să iei în considerare o hrană mai bogată în proteine, pentru a-i încuraja să crească mai repede și să se îngrașe.

 

2. Concluzie privind hrana dedicată puilor

Concluzie privind hrana dedicată puilor

Se poate spune că nu există un meniu perfect pentru creșterea puilor. Fiecare pui de rasă și dimensiune are cerințe diferite de hrană. Totodată, depinde și în ce poziție se află puiul, fiind necesare și substanțe nutritive suplimentare. În ziua de azi, comerțul oferă o selecție mare de mixuri de furaje special pregătite pentru pui, astfel încât nevoile individuale ale fiecăruia să poată fi luate în considerare perfect. 

În concluzie, puiul poate fi hrănit sănătos dar și echilibrat.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns