Ce sunt furajele

Ce sunt furajele?

Furajele sau nutrețurile sunt produse de origine vegetală, minerală și de sinteză, care folosite în alimentația animalelor, determină asigurarea funcțiilor vitale ale acestora și punerea în valoare a potențialului lor biologic și productiv.

Furajul finit este un amestec de cereale, tărâțe, drojdii, borhoturi, uleiuri, minerale, aminoacizi și vitamine în proporții bine definite, dedicate unui anumit tip de creștere. Acesta se administrează în funcție de vârstă și tipul de creștere.

Furajele conțin toți nutrienții de care are nevoie orice pasăre/animal fără a mai fi nevoie de adiția suplimentară de vitamine, minerale, aminoacizi cu excepția situațiilor de stres cauzate de transport, vaccinări, climat sau recuperarea după boli.

Furajul este necesar dezvoltării armonioase a păsării/animalului. Administrat ca atare în cantitate suficientă, conform cerințelor rasei sau recomandărilor producătorului (în cazul hibrizilor) fără alte mixuri și fierturi practicate des în sistemul gospodăresc, asigură dezvoltarea armonioasă a animalelor dvs.!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns