CPVM

CPVM sunt concentrate proteino-vitamino-minerale, amestecuri de ingrediente furajere bogate în proteină (șrot soia, șrot floarea soarelui, mazăre etc) plus vitamine și minerale. Aceste produse sunt destinate fermierilor care își pot procura / cultiva singuri cerealele (porumb, grâu, orz). Prin respectarea instrucțiunilor de pe ambalaj, aceștia pot asigura o furajare corectă (pe baze științifice) a animalelor, fără să aibă nevoie de cunoștințe de specialitate și pot obține maximul de spor permis de condițiile de întreținere.

Acesta are rolul de a simplifica tehnologia de fabricaţie a unui furaj combinat şi de a asigura echilibrarea acestuia. De obicei, furajul combinat se obţine prin amestecarea materiilor prime energetice (cerealele) cu CPVM, care participă în procente de 25-40%.

Proporţiile în care intră diferitele sortimente furajere în structura unui nucleu furajer (CPVM) sunt următoarele: şroturi (50-60%); făinuri de origine animală şi microorganică (20-25%); macrosăruri – sare, carbonat de calciu, fosfaţi (10%); premix vitamino-mineral (4-5%); alte ingrediente (1%).

 

Nici un comentariu

Lasă un răspuns